fbpx

Eestlanna jagab oma kogemust, kuidas tegeleda efektiivselt hingehaavadega ja saada oma emotsioonidest teadlikuks

kuidas tegeleda efektiivselt hingehaavadega ja saada oma emotsioonidest teadlikuks Meedias

Paradoksaalsel kombel saame oma piiridest teadlikuks alles siis, kui keegi neist üle astub. Samamoodi saame vanadest tervendamist vajavatest haavadest teadlikuks alles siis, kui keegi neid puudutab, kirjutab Signe Korjus Delfi Naistekas.

Meil on nii ägedalt valutavaid haavu kui ka juba unustusehõlma vajunud vanu valusid. Viimastega oleme sageli sedavõrd harjunud, et ei märkagi neid. Või siis oleme need nii paksu ja pehme plaastri alla varjanud, et ei mäletagi enam, mis selle haava põhjustas ja milline see välja nägi või tundus.

Aeg küll parandab osa haavu ise, kuid on ka neid, mida aeg ei ravi ning mis ootavad võimalust endast märku anda, et me neile teadlikku tähelepanu osutaks ning terveks teeks. Need on nagu tuha alla jäänud tuli, mis kergesti süttiva materjali abil taas lahvatab.

Enamus juhtudel lahvatab vana valu üsna ebasobival hetkel, sest….